Tytuł pozycji:
Diet of swifts (Apodidae) and swallows (Hirundinidae) during the breeding season in South African grassland
- Tytuł:
-
Diet of swifts (Apodidae) and swallows (Hirundinidae) during the breeding season in South African grassland
Pokarm jerzyków i jaskółek na obszarach trawiastych w Afryce Południowej
Acta Ornithologica, vol. 35, no. 2
- Autorzy:
-
Kopij, Grzegorz
- Współwytwórcy:
-
Polska Akademia Nauk. Muzeum i Instytut Zoologii
- Słowa kluczowe:
-
swallows
ptaki
grassland ecosystem
birds
Aves
Jerzyki -- odżywanie -- Afryka Południowa [KABA]
jerzyk
Apodidae
Apus
obszary trawiaste
Hirundinidae
Jaskółkowate -- odżywanie -- Afryka Południowa [KABA]
South Africa
diet
swifts
nutrition
- Data publikacji:
-
2000
- Wydawca:
-
Muzeum i Instytut Zoologii PAN
- Język:
-
polski
angielski
- Linki:
-
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/45267/content  Link otwiera się w nowym oknie
- Prawa:
-
Prawa zastrzeżone - dostęp ograniczony
Rights Reserved - Restricted Access
- Źródło:
-
MiIZ PAN, call no. P.4568, Vol. 35, No 2
MiIZ PAN, call no. P.257, Vol. 35, No 2
MiIZ PAN, patrz sygn. czas. P.257, Vol. 35, No 2
http://katalog.pan.pl/webpac-bin/228bmiizEN/wgbroker.exe?new+-access+top+search+open+NR+xx002735882
http://katalog.pan.pl/webpac-bin/228bmiizPL/wgbroker.exe?new+-access+top+search+open+NR+xx002735882
MiIZ PAN, patrz sygn. czas. P.4568, Vol. 35, No 2
- Dostawca treści:
-
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Bibliogr. p. 206
Bibliogr. s. 206
S. [203]-206 : il. ; 27 cm
Streszcz. pol. Nazwy taksonów także w jęz. łac.
Abstract in Polish. Taxa in Latin
P. [203]-206 : ill. ; 27 cm
Contents of 30 stomachs of 3 swift species, and 97 stomachs of 9 swallow species have been analyzed. Most birds were shot during the breeding season in semi-arid grasslands of South Africa. Swifts fed mainly on termite alates and minute nemathoceran Diptera, while swallows preyed mainly upon minute Coleoptera. Both in the diet of swifts and swallows flying ants constituted an important food.