Tytuł pozycji:
Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelakich potraw, pieczenia chleba i inne sekreta gospodarskie i kuchenne, oprac. Jarosław Dumanowski, Rafał Jankowski, Monumenta Poloniae Culinaria. Polskie Zabytki Kulinarne, t. II, red. Jarosław Dumanowski, Warszawa 2011
- Tytuł:
-
Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelakich potraw, pieczenia chleba i inne sekreta gospodarskie i kuchenne, oprac. Jarosław Dumanowski, Rafał Jankowski, Monumenta Poloniae Culinaria. Polskie Zabytki Kulinarne, t. II, red. Jarosław Dumanowski, Warszawa 2011
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 60 Nr 3 (2012)
- Autorzy:
-
Klonder, Andrzej
- Słowa kluczowe:
-
modern cuisine
źródła archiwalne do historii kuchni
cukiernictwo
modern period -- Poland
cookery
cooking recipes
nowożytny o. -- Polska
sztuka kulinarna
przepisy kucharskie nowożytne
rękopisy nowożytne
confectionery
archival sources for the history of cooking
modern manuscripts
kuchnia nowożytna
Old Polish cuisine
kuchnia staropolska
- Data publikacji:
-
2012
- Wydawca:
-
Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
- Język:
-
polski
- Linki:
-
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/220021/content  Link otwiera się w nowym oknie
- Prawa:
-
Creative Commons Attribution BY-SA 3.0 PL license
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska
- Źródło:
-
http://iaie.katalog.pan.pl/ipac20/ipac.jsp?profile=iaepan&index=BOCLC&term=aa95026037
IAiE PAN, call no. P 329
IAiE PAN, sygn. P 330
IAiE PAN, call no. P 331
IAiE PAN, call no. P 330
IAiE PAN, sygn. P 329
IAiE PAN, sygn. P 331
- Dostawca treści:
-
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie