Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Raport Badawczy = Research Report ; RB/2/2010

Tytuł:
Raport Badawczy = Research Report ; RB/2/2010
Initial-Boundary-Value Problem for the Sixth Order Cahn Hillard Type Equation Arising in Oil-Water-Surfacant Systems
Autorzy:
Zajączkowski, Wojciech
Pawłow, Irena
Słowa kluczowe:
Oil-water-surfactant system
Układ olej-woda-środek powierzchniowo czynny
Large-time solution
Existence of strong
Sixth order cahn-hilliard type equation
Równanie szóstego rzędu typu Cahna-Hilliarda
Istnienie silnego
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Instytut Badań Systemowych. Polska Akademia Nauk
Systems Research Institute. Polish Academy of Sciences
Język:
angielski
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/195793/content  Link otwiera się w nowym oknie
Prawa:
Creative Commons Attribution BY 4.0 license
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Źródło:
RB-2010-02
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
37 stron ; 21 cm

37 pages ; 21 cm

Bibliography p. 36-37

Bibliografia s. 36-37

The paper deals with the initial-boundary-value problem for the sixth order Cahn-Hilliard type equation in 3-D. The problem describes dynamics of phase transitions in ternary oil-water-surfactant systems. It is based on the Landau-Ginzburg theory proposed for such systems by G. Gompper et al. It has been proven that the problem under consideration is well-posed in the sense that it admits the unique large-time, regular solution which depends continuously on the initial datum.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies