Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Inżynieryjne aspekty hodowli pleśni A. Niger w fermentorze wieżowym typu air-lift

Tytuł:
Inżynieryjne aspekty hodowli pleśni A. Niger w fermentorze wieżowym typu air-lift
Engineering aspects of the A. Niger cultivation in a tower air-lift bioreactor
Autorzy:
Michalski, Henryk
Sencio, Barbara
Jamroz, Teresa
Głuszcz, Paweł
Słowa kluczowe:
biotechnologia
biotechnology
Data publikacji:
1993
Wydawca:
Committee on Biotechnology PAS
Komitet Biotechnologii PAN
Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Język:
polski
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/154155/content  Link otwiera się w nowym oknie
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Źródło:
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Changes of the main hydrodynamical and oxygen transfer parameters during A. niger cultivation in a pilot plant external-loop air-lift bioreactor were investigated. The final averageconcentrations of biomass and citric acid obtained in experimental fermentations were 10.5 g/1and 96.6 g/1, respectively. Significant influence of the increasing biomass concentration on theapparent viscosity of the broth, gas holdup, liquid velocity and volumetric oxygen transfer coefficient was found.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies