Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Denitryfikacja wody pitnej

Tytuł:
Denitryfikacja wody pitnej
Autorzy:
Twardowska, Aleksandra
Cyplik, Paweł
Małyszka, Tomasz
Burda, Wojciech
Słowa kluczowe:
biotechnologia
biotechnology
Data publikacji:
1997
Wydawca:
Committee on Biotechnology PAS
Komitet Biotechnologii PAN
Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Język:
polski
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/145358/content  Link otwiera się w nowym oknie
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Źródło:
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Different methods of biological denitrification of drinking water as well as the microbiologyand stoichiometry of the process are reviewed. Autotrophic bacteria oxidizing inorganic compounds or heterotrophic species oxidizing organic materials can perform denitrification. This paperreviews the various techniques to determine the advantages and disadvantages of this approach.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies