Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Przepis Kommissyi Edukacyi Narodowey na szkoły woiewodzkie.

Tytuł:
Przepis Kommissyi Edukacyi Narodowey na szkoły woiewodzkie.
Autorzy:
Komisja Edukacji Narodowej
Współwytwórcy:
Poniński, Antoni (1732-1830) Podpis
Massalski, Ignacy Jakub (1726-1794) Podpis
Poniatowski, Michał Jerzy (1736-1794) Podpis
Sułkowski, August (1729-1786) Podpis
Zamoyski, Andrzej Hieronim Franciszek (1716-1792) Podpis
Czartoryski, Adam Kazimierz (1734-1823) Podpis
Chreptowicz, Joachim (1729-1812) Podpis
Potocki, Ignacy (1750-1809) Podpis
Tematy:
Szkolnictwo
Komisja Edukacji Narodowej
Data publikacji:
[1774]
Wydawca:
Warszawa] : [drukarz nieznany]
Język:
polski
Prawa:
Domena Publiczna. Wolno zwielokrotniać, zmieniać i rozpowszechniać oraz wykonywać utwór, nawet w celach komercyjnych, bez konieczności pytania o zgodę. Wykorzystując utwór należy pamiętać o poszanowaniu autorskich praw osobistych Twórcy.
http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/
Źródło:
Biblioteka Narodowa
Dostawca treści:
Academica
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Tytuł nagłówkowy.

Data wyd. wg Lewicki, Ustawodawstwo szkolne, Kraków 1925 s. XLII.

Wydanie A: objętość jw.

akty prawne

Dokument podpisali: Ignacy xiąze Massalski biskup wileński prezes, Michał xiąze Poniatowski biskup płocki, August xiąze Sułkowski wwda gniezniński [!], Joachim Chreptowicz podkanclerzy W.X.Lit., Ignacy Potocki Pisarz W. W.X.Lit., Adam xiąze Czartoryski generał Ziem Podolsk., Jędrzey Zamoyski kawaler Orderu Orła Białego, Antoni Poninski starosta kopaynicki [!].

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies