Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Impact of deforestation on water chemistry in the Western Tatras and Beskid Śląski range in the Polish Carpathians = Wpływ wylesień na skład chemiczny wód w Karpatach polskich na przykładzie Tatr Zachodnich i Beskidu Śląskiego

Tytuł:
Impact of deforestation on water chemistry in the Western Tatras and Beskid Śląski range in the Polish Carpathians = Wpływ wylesień na skład chemiczny wód w Karpatach polskich na przykładzie Tatr Zachodnich i Beskidu Śląskiego
Współwytwórcy:
Żelazny, Mirosław (1962- ) Autor
Katedra Ekologii i Hodowli Lasu (Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja ; Kraków)
Katedra Kształtowania Środowiska (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego ; Warszawa)
Zakład Hydrologii (Uniwersytet Jagielloński)
Stańczyk, Tomasz (nauki techniczne) Autor
Małek, Stanisław (1965- ) Autor
Kosmowska, Amanda (hydrolog) Autor
Tematy:
Właściwości fizyczne
Skład chemiczny substancji
Woda
Beskid Śląski (góry)
Wylesianie
Właściwości chemiczne
Karpaty Zachodnie (góry)
Tatry Zachodnie (góry)
Data publikacji:
2018
Język:
angielski
Prawa:
http://www.europeana.eu/rights/rr-r/
Publikacja chroniona prawem autorskim - reprodukcja cyfrowa dostępna w czytelniach BN i na terminalach Academiki
Źródło:
Biblioteka Narodowa
Dostawca treści:
Academica
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
artykuł z czasopisma geograficznego

Bibliografia na stronach 98-99.

Streszczenie w języku polskim i angielskim.

artykuł problemowy

artykuł z czasopisma rolniczego

artykuł z czasopisma naukowego

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies