Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis of the Factors Increasing the Competitiveness of the Food Industry Enterprises Results

Tytuł:
Analysis of the Factors Increasing the Competitiveness of the Food Industry Enterprises Results
Autorzy:
Firlej, Krzysztof
Współwytwórcy:
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Słowa kluczowe:
competitiveness
implementation of innovation
innovation
food industry
Data publikacji:
2014
Wydawca:
University of Hradec Kralove, Faculty of Informatics and Management
ISBN, ISSN:
9788074353697
Język:
angielski
Linki:
https://depot.ceon.pl/handle/123456789/6808  Link otwiera się w nowym oknie
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/legalcode
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents a synthetic analysis of key factors influencing the competitiveness of enterprises of the food industry in Poland. Conclusions are the result of the study based on the analysis of 267 enterprises functioning in the food industry in Poland. It was found that in the period 2006-2011 the most important process influencing business was growing competitiveness in the market, followed by implementation of innovation and Poland membership in the European Union.

Please visit: http://krzysztoffirlej.pl/

National Science Centre Nr 2011/01/B/HS4/06302

Krzysztof Firlej

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies