Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of storage on lipid oxidation in milk and egg mixed powder

Tytuł:
Effects of storage on lipid oxidation in milk and egg mixed powder
Wpływ przechowywania na oksydację lipidów w mieszance mleka i jaja w proszku
Autorzy:
Rudzińska, Magdalena
Chudy, Sylwia
Pikul, Jan
Współwytwórcy:
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Słowa kluczowe:
egg mixed powder
oxycholesterols
lipid oxidation
milk powder
storage
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Science and Education Publishing Co. Ltd
ISBN, ISSN:
13368672
Język:
angielski
Linki:
https://depot.ceon.pl/handle/123456789/6769  Link otwiera się w nowym oknie
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/pl/legalcode
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this study was to determine the effect of the duration of vacuum storage on oxidation of cholesterol and fatty acids, as well as on sensory properties of dried milk and egg mixed powder in comparison with whole milk powder and egg powder. Determination of the contents of fat and water, peroxide value and sensory evaluation were done according to American Oil Chemists’ Society and ISO official methods. The application of vacuum packaging did not protect powders against progressing changes in lipids. Composition of the powders determined their oxidation stability and formation of oxycholesterols, hydroperoxides, the value of the browning index, as well as sensory properties. After production and during storage of mixed powders, the evaluated indeces had values between those recorded for milk powder and egg powder. On the basis of these findings, it can be concluded that the analysed milk-egg powder retained its good sensory attributes up to the 12th month of storage in spite of physical and chemical changes taking place.

Sylwia Chudy

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies