Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Analysis of Nutritional Habits of the Third Age Students in Poznań

Tytuł:
The Analysis of Nutritional Habits of the Third Age Students in Poznań
Autorzy:
Pracka, Magdalena
Dziedziński, Marcin
Kowalczewski, Przemysław Łukasz
Współwytwórcy:
Students’ Scientific Club of Food Technologists, Poznań University of Life Sciences, Poland
Institute of Food Technology of Plant Origin, Poznań University of Life Sciences, Poland
Słowa kluczowe:
BMI
U3A
older adults
elderly people in Poland
quality of life
Data publikacji:
2020-01-31
Wydawca:
De Gruyter
ISBN, ISSN:
23919531
Język:
angielski
Linki:
https://depot.ceon.pl/handle/123456789/20931  Link otwiera się w nowym oknie
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Inne
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In recent years have seen increasing percentage of the elderly in the overall population. This has driven the attention to the lifestyle factors that influence the health and quality of life of this social group, including their nutrition and physical activity. Universities of the Third Age (U3A) are a valuable platform for the dissemination and broadening of the knowledge related to these topics. The nutritional habits of 61 U3A students in Poznań were evaluated on the basis of a modified KomPAN questionnaire. Their nutritional status was determined using the body mass index (BMI) and waist to hip ratio (WHR) indices. Nearly half of the respondents were overweight and 16% had first degree obesity. The WHR index in women was on average 0.8, while in men it was 1.01. Only 13% of the students declared regular eating, with 60% consuming 4-5 meals a day. Women were found to eat snacks between meals more often than men. It was also found that the majority of the elderly do not add salt to ready meals or sweeten beverages with sugars. Taking into account the observed nutritional problems and the occurrence of improper eating habits of the elderly, it is recommended to continue the education on the prevention of common diet-related diseased.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies