Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characterization of Biofilms From Selected Synthetic Materials Used in Water Distribution System

Tytuł:
Characterization of Biofilms From Selected Synthetic Materials Used in Water Distribution System
Autorzy:
Biedroń, I.
Traczewska, T.
Konieczny, T.
Płaza, G.
Tematy:
biofilm
metabolic profile
drinking water
bacteria consortia
phenotypic microarray
PM
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Journal of Ecological Engineering; 2017, 18, 1; 284-293
2299-8993
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Materials like polyvinyl chloride (PVC), polypropylene (PP), ultra high molecular weight polyethylene (UHMW-PE) are used for the construction of drinking water supply systems. It was found that regardless of the type of material the distribution network is built of, microorganisms formed biofilms on every available surface. The pipes material plays a key role in terms of biofilm formation. Important factors are the surface roughness, adhesives, plasticizers, stabilizers, which can be a source of nutrients for bacteria. The metabolic activity of microorganisms on polymer materials, induces migration of compounds from the material into water. The aim of this study was to present the differences in the structure and the metabolic profile of biofilm formed on the technical materials.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies