Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Improvement of tannase production under submerged fermentation by Aspergillus niger FBT1 isolated from a mangrove forest

Tytuł:
Improvement of tannase production under submerged fermentation by Aspergillus niger FBT1 isolated from a mangrove forest
Autorzy:
George, D.S.
Ong, C.-B.
Tematy:
tannase
tannic acid
submerged fermentation
Aspergillus niger
mangrove forest
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Źródło:
BioTechnologia. Journal of Biotechnology Computational Biology and Bionanotechnology; 2013, 94, 4
0860-7796
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Aspergillus niger FBT1, a local extracellular strain for tannase production, was isolated from soil collected from Matang Mangrove Forest Reserve in Perak, Malaysia. This fungus strain was cultivated in an Erlenmeyer flask under a submerged fermentation system. Medium compositions play a very important role in enhancing enzyme production during fermentation. The production of tannase by A. niger FBT1 increased significantly (95%) when the medium compositions and various process parameters were optimized. Incubation for 72 hours (30EC, pH 7) in medium complemented with sodium nitrate was found optimal. Additional supplementation with tannic acid (2% w/v) as the sole carbon source strongly increased the yield of the enzyme.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies