Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badania technologii zbioru siana w Gminie Tatrzanskiej

Tytuł:
Badania technologii zbioru siana w Gminie Tatrzanskiej
Autorzy:
Kogut, S
Tematy:
czas dyspozycyjny
maszyny rolnicze
technologie zbioru
siano
wielkosc pola
suszenie
naklady jednostkowe
Gmina Tatrzanska
zbior
czas suszenia
wydajnosc
kat nachylenia
Data publikacji:
1994
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1994, 416; 165-173
0084-5477
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents investigations concerned with the technology of field-dried hay harvest in a Tatra district. Time of hay drying, disposable time of machine work and efficiency and use of machines were determined. A relationship between the above efficiencies and conditioning them factors have been noted. Unitary expenditure of energy per ares unit and per product were determined. Labour efficiency in the technology of hay harvest was calculated.

Praca zawiera wyniki badań technologii zbioru siana suszonego w polu na terenie Gminy Tatrzańskiej. Określono wydajność i wykorzystanie maszyn oraz wpływ wybranych czynników na te wydajności. Zbadano wielkość nakładów robocizny i energii na jednostkę powierzchni i tonę siana.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies