Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Investigations of the moisture sorption process in the wheat grain using D2O as the labelled water

Tytuł:
Investigations of the moisture sorption process in the wheat grain using D2O as the labelled water
Badanie procesu sorpcji pary wodnej w ziarnie pszenicy z zastosowaniem wody ciezkiej D2O jako znaczonej
Autorzy:
Aramowicz, B
Adamczyk, B
Musur, A
Styk, B
Tematy:
pszenica Jara
pszenica Kadett
ziarno
woda ciezka
sorpcja
para wodna
pszenica
pszenica Henika
odmiany roslin
Data publikacji:
1993
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1993, 399; 1-6
0084-5477
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents methods and results of studies on the parameters of water transport in wheat kernels in three wheat varieties: Jara, Kadett, and Henika coming from two different nitrogen fertilization levels (50 and 150 kg N/ha).

W pracy przedstawiono metodykę i wyniki badań parametrów procesu transportu wilgoci w ziarnie pszenicy trzech odmian: Jara, Kadett i Henika pochodzących z dwóch poziomów nawożenia azotowego (50 i 150 kg N/ha).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies