Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Vlijanie tekhnologicheskikh parametrov na prochnost' razlichnykh vidov vjazhushhikh pri ul'trazvukovojj obrabotke vodotverdykh suspenzijj

Tytuł:
Vlijanie tekhnologicheskikh parametrov na prochnost' razlichnykh vidov vjazhushhikh pri ul'trazvukovojj obrabotke vodotverdykh suspenzijj
Influence of technological parameters on durability of different types of astringent at ultrasonic treatment water-hard suspensions
Autorzy:
Luk'janchenko, M.
Dzheljal, A.
Strubalin, A.
Tematy:
theoretical research
durability
different type
ultrasonic cavitation
water-hard suspension
chemical process
mechanical process
physical process
gypsum astringent
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Komisja Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa
Język:
rosyjski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Motrol. Motoryzacja i Energetyka Rolnictwa; 2013, 15, 5
1730-8658
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Theoretical researches and experimental information are considered about influence of ultrasonic kavitacii on activating of vodotverdoy suspension. Shown, that kavitaciya in the water-hard systems is a difficult mechanical and physical and chemical process, one of which is dispergating of particles of gipseous astringent. Set on the basis of relaxation theory of intercommunication between basic self-reactance descriptions of source of ultrasound and by reologicheskimi properties of composition suspension on the basis of gypsum

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies