Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Contemporary trends in development of active substances possessing the pesticidal properties: spinosyn insecticides

Tytuł:
Contemporary trends in development of active substances possessing the pesticidal properties: spinosyn insecticides
Autorzy:
Legocki, J.
Polec, I.
Zelechowski, K.
Tematy:
biopesticide
spinosyn
macrocyclic lactone
forozoamine
2’,3’4’-tri-O-metyloramnose
Saccharopolyspora spinosa
spinosyn A
spinosyn D
Spinosad preparation
Saccharopolyspora pogona
butenylspinosyn
spinetoram
aglicone
pseudo aglicone
active substance
pesticidal property
secondary metabolite
chemical structure
insecticide
spinosyn insecticide
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Instytut Przemysłu Organicznego
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Pestycydy; 2010, 1-4
0208-8703
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A new group of insecticides belonging to the category of bio-pesticides, namely – spinosyns, is discussed. The spinosyns are the products of bacterial fermentation by microorganisms Saccharopolyspora spinosa (Actinomycetes group) in a nutrient media. The chemical structures of spinosyns, also those developed by the semi-synthetic and biochemical modifications, as well as their insecticidal properties and mechanism of biological activity, the range of their application in crop protection and the commercially available products based on them, are reviewed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies