Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Funology - homo ludens i homo faber w projektowaniu interakcji

Tytuł:
Funology - homo ludens i homo faber w projektowaniu interakcji
Funology - Homo Ludens and Homo Faber in Interaction Design
Autorzy:
Składanek, Marcin
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Akademia Sztuk Pięknych im. Eugeniusza Gepperta we Wrocławiu
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
DYSKURS: Pismo Naukowo-Artystyczne ASP we Wrocławiu; 2012, 13-14; 178-199
1733-1528
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Concept of fun – as well as game, enjoinment, pleasure or engagement – mark out very interesting field of discussion in interaction design studies, which corresponds to and reinforces the User Experience (UX) paradigm. Funology, as an important research domain within UX, first and foremost, is not oriented towards exploration of computer games, interactive gadgets or strategies of the new media entertainment industry. The main goal is rather to transfer body of knowledge, methods and thechniques for making products enjoyable to these kinds of application, which purpose is not such a well defined – i.e. for which the challenge is to design artefacts, interactive systems or rich, complex and multi-user environments open for different uses and needs, where ludic, emotional, aesthetic, cognitive and functional qualities must be put together and dynamically conceptualized.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies