Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Quality assessment methods for Picea abies seeds

Tytuł:
Quality assessment methods for Picea abies seeds
Autorzy:
Prochazkova, Z
Tematy:
international conference
Europe
forest ecosystem
plant breeding
tree
Norway spruce
Picea abies
seed quality
purity
germination
health testing
assessment method
spruce seed
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Dendrologii PAN
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Dendrobiology; 2009, 61 Supplement
1641-1307
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The quality assessment of spruce seeds consists mainly in determining their germination capacity, including germination rate (speed), but also purity and weight. Internationally recognised methods are listed in the ISTA Rules for Seed Testing which also specify test conditions. Some countries such as Poland use modified methods. Apart from providing information about the purity of a species, purity testing can also identify the proportion of winged seeds in each seed lot. Germination tests yield data on the maximum germination potential of a seed lot which are used to compare the quality of different lots and to establish the field sowing values. This paper presents the methods used for assessing the quality of Norway spruce seeds, and discusses their advantages and disadvantages and the problems that need further investigation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies