Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Use of the classification tree modeling to investigate the influence of crops on N2O and CH4 emissions released from the agricultural sector

Tytuł:
Use of the classification tree modeling to investigate the influence of crops on N2O and CH4 emissions released from the agricultural sector
Autorzy:
Kolasa-Więcek, A.
Tematy:
nitrous oxide
methane
crops
modeling
predicting
artificial neural network
classification tree
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Źródło:
Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering; 2013, 58, 1; 102-106
1642-686X
2719-423X
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Methane and nitrous oxide are key pollutants emitted from agriculture. Primarily the livestock production has a significant share in CH4 emissions. The N2O emissions largely correspond to direct emissions associated with the cultivation of soils. The priority task of agriculture is to develop adaptive solutions enabling the reduction of pollutions in the next years. These capabilities apply to both technological solutions on the farms, as well as improved methods of management and policy tools. Therefore complementary information to the knowledge in the field of the possibilities for reducing CH4 and N2O are extremely valuable. The study of predictions of N2O and CH4 emissions on the basis of different arable crops areas with the use of Flexible Bayesian Models of neural networks was carried out. The decision trees have been designed in order to provide the knowledge and methods that allow the rapid identification of the most important arable crops that affect the quantity of these emissions. On the basis of the conducted analysis, wheat, maize and potatoes in the case of N2O emission and wheat and maize in the case of CH4 emission are the most important differentiating variables.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies