Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wyposażenie i wykorzystanie wybranych technicznych środków produkcji w gospodarstwach warzywniczych o różnej intensywności produkcji

Tytuł:
Wyposażenie i wykorzystanie wybranych technicznych środków produkcji w gospodarstwach warzywniczych o różnej intensywności produkcji
Possession and use of selected technical means of production by vegetable growing farms with different production intensity
Autorzy:
Kowalczyk, Z.
Tematy:
techniczne środki produkcji
intensywność produkcji
produkcja warzywnicza
wyposażenie techniczne
gospodarstwo
technical means of production
production intensity
vegetable production
technical equipment
farm
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2009, R. 13, nr 6, 6; 163-168
1429-7264
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Dokonano analizy wyposażenia gospodarstw zajmujących się produkcją warzywniczą w wybrane techniczne środki produkcji. Zakresem pracy objęto najczęściej występujący sprzęt rolniczy, a więc: ciągniki rolnicze, pługi, rozsiewacze nawozów oraz opryskiwacze ciągnikowe. Zaprezentowano: poziom wyposażenia, wiek oraz wykorzystanie roczne w/w środków technicznych w grupach gospodarstw podzielonych w zależności od udziału upraw warzywniczych w powierzchni użytków rolnych gospodarstwa.

The paper contains analysis of equipping vegetable growing farms with selected technical means of production. The scope of work covered most frequently used farm machinery, including: farm tractors, ploughs, fertiliser distributors and tractor spraying machines. The following parameters are shown: equipping level, age and annual use of the above mentioned technical means in groups of farms divided depending on the share of area used for vegetable growing in total area of arable land managed by a farm.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies