Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza charakteru zmian awaryjności dojarek bańkowych w aspekcie ich okresowej obsługi technicznej

Tytuł:
Analiza charakteru zmian awaryjności dojarek bańkowych w aspekcie ich okresowej obsługi technicznej
Analysis of the character of breakdown changes of direct-to-can milking machines in the aspect oh their periodic maintenance
Autorzy:
Kowalik, W.
Tematy:
urządzenie udojowe
eksploatacja
przegląd techniczny
awaryjność
milking equipment
operation
maintenance
failure frequency
Data publikacji:
2006
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2006, R. 10, nr 5(80), 5(80); 341-348
1429-7264
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono wpływ okresu użytkowania i liczby przepracowanych godzin urządzeń udojowych na ich stan techniczny. Stwierdzono, że charakter i liczba powstających uszkodzeń w znacznym stopniu zależy od długości okresu eksploatacji dojarki. Dlatego przeglądy techniczne należy przeprowadzać uwzględniając to kryterium.

The study presents the impact utilization period and the number of worked hours of the milking equipment on their technical condition. It was established that the character and number of defects depends largely on the length of operation period of the milking machine. Therefore, the periodic maintenance should be performed taking into consideration this criterion.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies