Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Improvement in extraction and sensory properties of soapnut extract by fermentation

Tytuł:
Improvement in extraction and sensory properties of soapnut extract by fermentation
Autorzy:
Le, Xuan-Tien
Tran-Thi, Tuong-An
Phuong, Kieu-Trang
Nguyen-Kim, Minh-Tam
Dao, Tan Phat
Tematy:
Saponin
Sapindus mukorossi
fermentation
Saccharomyces cerevisiae
Data publikacji:
2023
Wydawca:
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydawnictwo Uczelniane ZUT w Szczecinie
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Źródło:
Polish Journal of Chemical Technology; 2023, 25, 2; 1--7
1509-8117
1899-4741
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Sapindus saponins are potential biosurfactants that can widely be used to replace many chemical cleaning products. This study aimed to investigate the water extraction of saponins from the pericarps of Sapindus mukorossi and enhance the sensory properties of the extract by yeast fermentation. Extraction conditions including temperature, solid-to-liquid ratio, extraction time, and number of extraction times were studied. A yield of 21.4% was obtained by 2 h of extraction at 80 °C with a solid-to-liquid of 1/6 (w/v) and two times. Fermentation was used to purify the Sapindus extract, inoculum amount and fermentation time were optimized. The fermentation by S. cerevisiae (2%) within 4 days significantly improved the color and smell of aqueous extract, turbidity decreased by 75.6%, total sugar content decreased by nearly 50% and saponins content slightly decreased. These results could contribute to the development of industrial–scale production of Sapindus saponins.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies