Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Assessment of shoulder and low back muscle activity of male kitchen workers using surface electromyography

Tytuł:
Assessment of shoulder and low back muscle activity of male kitchen workers using surface electromyography
Autorzy:
Subramaniam, Shankar
Murugesan, Shanmugam
Jayaraman, Srinivasan
Tematy:
low back pain
shoulder pain
muscle fatigue
surface EMG
kitchen workers
musculoskeletal disorder
Data publikacji:
2017-10-18
Wydawca:
Instytut Medycyny Pracy im. prof. dra Jerzego Nofera w Łodzi
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 3.0 PL
Źródło:
International Journal of Occupational Medicine and Environmental Health; 2018, 31, 1; 81-90
1232-1087
1896-494X
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Objectives: This study aims to assess muscle fatigue for kitchen workers during various tasks in a kitchen. Material and Methods: This study consists of 2 phases: a) surface electromyography (EMG) to determine muscle fatigue of trapezius and erector spinae muscles bilaterally for 12 healthy male volunteers during 30 min of Indian flatbread (chapati) preparation, b) self-administered questionnaire study after 30 min preparation to determine the impact on performance. Results: Surface EMG results show that the right trapezius muscle had significantly higher fatigue during kneading, rolling and roasting tasks. Similarly, right erector spinae muscle showed significantly higher fatigue during rolling and roasting tasks. Conclusions: Both phases of the study conclude that, even though the dynamic postural adjustment may reduce fatigue during the work schedule; the combination of risk factors like the repetitive task, forceful exertion and prolonged standing during working results in a high risk of developing muscle fatigue. Int J Occup Med Environ Health 2018;31(1):81–90

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies