Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis and eco-technological evaluation of micro-grain supersonic milling. Part II, Results and discussion

Tytuł:
Analysis and eco-technological evaluation of micro-grain supersonic milling. Part II, Results and discussion
Analiza i ocena eko-technologiczna naddźwiękowego mielenia mikro-ziaren. Cz. II, Wyniki i dyskusja
Autorzy:
Flizikowski, J.
Wełnowski, J.
Dudziak, P.
Tematy:
quality
efficiency
corn milling
jakość
efektywność
mielenie ziaren
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2017, 5; 164--165
0368-0827
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Assumptions, bases for analysis and evaluation of a new eco-technological concept of corn milling are presented. The main goal of this research was to achieve a high quality machine, high efficiency and safety of process and product of supersonic aero-kinetic milling. Part II presents and discusses the results of conducted analytical and experimental proceedings. The achieved indicators enabled one to provide a high eco-technological evaluation of prototype mill operation, process and product of milling under given technological conditions and particularly the laboratory ones.

Przedstawiono założenia, podstawy analizy i oceny eko-technologicznej nowej koncepcji mielenia ziaren. Głównym celem pracy było osiągnięcie stanów wysokiej jakości konstrukcji urządzenia mielącego, efektywności i nieszkodliwości procesu oraz produktu naddźwiękowego mielenia aerokinetycznego. W części II przedstawiono i przedyskutowano wyniki przeprowadzonego postępowania analityczno-badawczego. Osiągnięto wskaźniki pozwalające na bardzo wysoką ocenę eko-technologiczną prototypowej konstrukcji młyna, procesu i produktu mielenia w zadanych warunkach technologicznych, a szczególnie laboratoryjnych.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies