Tytuł pozycji:
Przesiewanie w przemyśle spożywczym
W przemyśle spożywczym o różnych jego gałęziach, mamy do czynienia z procesem przesiewania materiałów ziarnistych. W przemyśle spożywczym spotykamy przesiewanie na sucho, na mokro oraz odwadnianie ciał stałych, tzn. z rozdziałem fazy stałej od fazy ciekłej. Są to więc bardzo różne rodzaje przesiewania, a to oznacza, że do realizacji tych procesów konieczne jest użycie całkowicie różnych maszyn przesiewających. Niniejsza praca dotyczy nowoczesnych maszyn przesiewających produkowanych przez różne fabryki budowy maszyn.
Process of particle materials screening can be encountered in food industry. On the other hand, very finely grained materials can be categorised as those for which d is smaller than 0.1 mm. In food industry dry and wet screening as well as solid dewatering screening are present. By definition, the solid dewatering screening concerns the separation of solid phase from liquid phase. Hence, as one may observe, these are very different types of screening, connected with using a variety of screening machines. The study deals with the most advanced screening machine 5 produced by different machine building factories.