Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Hydrolytic Degradation of Poly(L-Lactide-co-Glycolide) Studied by Positron Annihilation Lifetime Spectroscopy and Other Techniques

Tytuł:
Hydrolytic Degradation of Poly(L-Lactide-co-Glycolide) Studied by Positron Annihilation Lifetime Spectroscopy and Other Techniques
Autorzy:
Pamuła, E.
Dryzek, E.
Dobrzyński, P.
Tematy:
82.35.-x
82.35.Lr
78.70.Bj
61.18.Fs
82.56.Ub
83.85.Jn
68.37.Ps
Data publikacji:
2006-11
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2006, 110, 5; 631-640
0587-4246
1898-794X
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Changes of the poly(L-lactide-co-glycolide) structure as a function of degradation time in phosphate-buffered saline for 7 weeks were investigated by gel permeation chromatography, differential scanning calorimetry, nuclear magnetic resonance ($\text{}^{1}$H NMR), and positron annihilation lifetime spectroscopy. Surface properties as wettability by sessile drop and topography by atomic force microscopy were also characterized. Chain-scission of polyester bonds in hydrolysis reaction causes a quite uniform decrease in molecular weight, and finally results in an increase in semicrystallinity. Molecular composition of the copolymer and water contact angle do not change considerably during degradation time. Atomic force microscopy studies suggest that the copolymer degrades by "in bulk" mechanism. The average size of the molecular-level free volume holes declines considerably after one week of degradation and remains constant till the sixth week of degradation. The free volume fraction decreases as a function of degradation time.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies