Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Load-deflection characteristic of fibre concrete based on waste ceramic aggregate

Tytuł:
Load-deflection characteristic of fibre concrete based on waste ceramic aggregate
Charakterystyka obciążenie-ugięcie fibrobetonów na bazie ceramicznego kruszywa odpadowego
Autorzy:
Domski, J.
Katzer, J.
Tematy:
obciążenie-ugięcie fibrobetonów
kruszywo ceramiczne
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Politechnika Koszalińska. Wydawnictwo Uczelniane
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Rocznik Ochrona Środowiska; 2013, Tom 15, cz. 1; 213-230
1506-218X
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule opisano badania fibrobetonów na bazie ceramicznego kruszywa odpadowego. Jako zbrojenie rozproszone zastosowano dwa rodzaje włókien (stalowe i polimerowe) w ilość nieprzekraczającej 1,0% objętościowo. W badaniach określono podstawowe właściwości zaproponowanych fibrobetonów takie jak: konsystencję, gęstość, wytrzymałość na ściskanie czy też moduł sprężystości. Jednak główny nacisk badawczy położono na określenie zależności pomiędzy obciążeniem i ugięciem dla zginanych elementów belkowych zgodnie z EN 14651:2005. Na podstawie określonych zależności wg EN, możliwe było wyznaczenie rezydualnych wytrzymałości na rozciąganie przy zginaniu oraz przyporządkowanie badanym kompozytom klas określonych przez The International Federation for Structural Concrete (fib).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies