Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

An extension to the Rayleigh–Gans formula: model of partially absorbing particles

Tytuł:
An extension to the Rayleigh–Gans formula: model of partially absorbing particles
Autorzy:
Komar, L
Kocifaj, M
Kohut, I
Tematy:
scattering
absorption
spherical particle
Rayleigh-Gans approximation
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Politechnika Wrocławska. Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Źródło:
Optica Applicata; 2013, 43, 2; 313-323
0078-5466
1899-7015
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The Rayleigh–Gans (R–G) approximation is widely employed in various optical models to simulate the optical response of transparent media. However, the R–G concept can only succeed if the refractive index of scatterers approaches that of surrounding medium. In addition, the sizes of scattering domains are assumed to be small enough. Because of these reasons, the validity of R–G solution is fairly limited. In this paper, a semi-analytical extension to the R–G theory is introduced, resulting in an approximate formula for efficiency factor for scattering Qsca. It is proven numerically that this formula works much better than that for traditional R–G model. The computations have been made on absorbing particles with sizes comparable to or smaller than the wavelength of an incident radiation. The conventional R–G theory is either inapplicable or at least inappropriate for such particles.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies