Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ wysokiej temperatury na wytrzymałość na ściskanie i twardość powierzchniową betonu zwykłego i wysokowartościowego

Tytuł:
Wpływ wysokiej temperatury na wytrzymałość na ściskanie i twardość powierzchniową betonu zwykłego i wysokowartościowego
Influence of high temperature on compressive strength and surface hardness of ordinary and high performance concretes
Autorzy:
Hager, I.
Tracz, T.
Tematy:
beton zwykły
beton wysokowartościowy
oddziaływanie termiczne
temperatura wysoka
wytrzymałość na ściskanie
twardość powierzchniowa
plain concrete
high performance concrete
thermal impact
high temperature
compression strength
surface hardness
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Przegląd Budowlany; 2010, R. 81, nr 6, 6; 45-48
0033-2038
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł przedstawia analizę wpływu temperatury na zmiany resztkowej wytrzymałości na ściskanie oraz wytrzymałości wyznaczonej na podstawie pomiarów twardości powierzchniowej. Badania prowadzono dla betonu zwykłego (BZ) i wysokowartościowego (BWW).

This paper presents the analysis of the effect of temperature on changes in residual compressive strength and the strength determined by measurements of surface hardness. The study was conducted for ordinary and high performance concretes.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies