Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

High-Pressure Phase Transitions and Thermodynamic Behaviors of Cadmium Sulfide

Tytuł:
High-Pressure Phase Transitions and Thermodynamic Behaviors of Cadmium Sulfide
Autorzy:
Tan, J.
Li, Y.
Ji, G.
Tematy:
71.15.Mb
65.40.-b
Data publikacji:
2011-09
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2011, 120, 3; 501-506
0587-4246
1898-794X
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The pressure-induced phase transitions of cadmium sulfide semiconductor in both zinc-blende and wurtzite structures are investigated by ab initio plane-wave pseudopotential density functional theory with the local density approximation. On the basis of the fourth-order Birch-Murnaghan equation of state, the phase transition pressures $P_{t}$ are determined by the enthalpy criterion. It is found that the phase transitions occur at pressure of 2.57 GPa (zinc blende-rocksalt structure) and 2.60 GPa (wurtzite-rocksalt structure), respectively. The equilibrium structural parameters, elastic constants, and phase transition pressures are calculated and compared with the experimental data available and other theoretical results. According to linear-response approach, the thermodynamic properties such as the free energy, enthalpy, entropy, and heat capacity are also obtained successfully from the phonon density of state.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies