Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Alterations in protein secretion caused by metabolic engineering of glycosylation pathways in fungi

Tytuł:
Alterations in protein secretion caused by metabolic engineering of glycosylation pathways in fungi
Autorzy:
Kruszewska, Joanna
Perlińska-Lenart, Urszula
Górka-Nieć, Wioletta
Orłowski, Jacek
Zembek, Patrycja
Palamarczyk, Grażyna
Tematy:
glycosylation
protein secretion
Trichoderma
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2008, 55, 3; 447-456
0001-527X
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Due to its natural properties, Trichoderma reesei is commonly used in industry-scale production of secretory proteins. Since almost all secreted proteins are O-glycosylated, modulation of the activity of enzymes of the O-glycosylation pathway are likely to affect protein production and secretion or change the glycosylation pattern of the secreted proteins, altering their stability and biological activity. Understanding how the activation of different components of the O-glycosylation pathway influences the glycosylation pattern of proteins and their production and secretion could help in elucidating the mechanism of the regulation of these processes and should facilitate creation of engineered microorganisms producing high amounts of useful proteins. In this review we focus on data concerning Trichoderma, but also present some background information allowing comparison with other fungal species.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies