Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Research on the Portuguese building stock and its impacts on energy consumption – an average U-value approach

Tytuł:
Research on the Portuguese building stock and its impacts on energy consumption – an average U-value approach
Autorzy:
Sousa, J.
Bragança, L.
Almeida, M.
Silva, P.
Tematy:
zasoby budynków
zasoby energii
zużycie energii
element konstrukcyjny
przenikanie ciepła
współczynnik przenikania ciepła
building stock
energy resources
energy consumption
structural element
heat transfer
heat transfer coefficient
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Źródło:
Archives of Civil Engineering; 2013, 59, 4; 523-546
1230-2945
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article aims to evaluate the Portuguese building stock energy policies and strategy for energy saving in buildings among the EU members. It was found out the average heat transfer coefficients of the main structural elements of Portuguese Buildings and analyzed the U-values of this elements considering different time periods. The fundamentals of this study were funded by the Agency for Development and Innovation (ADI) and co-financed by the European Regional Development Fund (FEDER) through the Operational Program for Competitiveness Factors (POFC) assigned to the Building Physics and Construction Technology Laboratory with the reference SB Tool SPT_2011_4.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies